PwC

Erhvervslivets Kulturpris 2025

PwC

PwC er nomineret til Erhvervslivets Kulturpris 2025

Læs interviewet med adm. direktør og senior partner Lars Baungaard

Hvilken rolle spiller kunsten i din virksomhed?

Kunsten i vores levende videnhus er en integreret del af vores moderne rammer, og vi ønsker at både vores medarbejdere, kunder og andre relationer, der kommer i eller ser vores hus, vil opleve at blive udfordret på deres nysgerrighed, og at kunsten giver dem anledning til refleksion, viden og til at have nye samtaler. Vi ønsker at skabe oplevelser knyttet til PwC’s hus for vores kunder og at styrke medarbejdertrivslen - der er ingen tvivl om, at de rammer, vi er i som mennesker, påvirker vores sind, tanker og humør. Derudover ønsker vi, som det videnshus vi er, at øge viden omkring kunst, hvorfor vi har udarbejdet en kunstbog, og hvor hvert kunstværk er forsynet med en QR-kode, hvor man kan læse mere om kunstværket og kunstneren. Endelig har vi også nogle tanker om, hvordan vi kan åbne vores hus og tilgangen til kunsten yderligere op for vores lokalsamfund, så endnu flere kan få glæde af de oplevelser, kunsten kan give os som mennesker.

Hvilken rolle spiller kunsten for dig som leder/ejer?

Som leder minder kunsten mig bl.a. om vigtigheden af kreativitet, innovation og nye perspektiver. Den kunst, vi har valgt, er skabt i den periode, hvor PwC har været i Danmark, og består grundlæggende af to banebrydende spor i dansk kunst: CoBrA og konkret kunst. I kombinationen af de to kunstbevægelser er en indbygget dobbelthed, der på sin vis afspejler PwC’s kultur som videnfunderet, samtidig med at vi er en innovativ og agil virksomhed, hvor mennesker er kernen i vores forretning.

Hvad er dit råd til andre, der vil gøre kunsten til en del af deres virksomhed?

Jeg tror, det er vigtigt, at kunsten skal smelte sammen med eller danne parløb med den kultur og fortælling, man gerne vil fremme i virksomheden. Da kunst nærmest er en uendelig kilde, kan det også være en fordel, at gennemtænke, hvad man vil med sin kunst og hvilke rammer, man - om nogen - vil opsætte for virksomhedens samling og dermed udtryk.. Og ellers så skal man huske, at kunsten også har en værdi ved blot at være kunst, uden at den skal knytte sig til en bestemt nytteværdi eller målbar effekt. Det aspekt, tror jeg er vigtigt at respektere og være åben for.

Hvorfor har du netop valgt at blive fotograferet foran værket Universal diagram af Olafur Eliasson?

Jeg har valgt netop dette værk, da det er det første kunstværk, eller kunstinstallation, der møder én, når man træder ind i vores receptionsområde. Og jeg mener bogstavelig talt ‘møder én’, for værket, som består af en række glaskugler sat op i en form for kalejdoskopisk billede, spejler rummet, spejler bevægelser, spejler beskueren og ændrer karakter og farveskala alt efter, hvordan man står, og hvordan man går i forhold til det. Universal diagram er således for mig i høj grad indbegrebet af nye perspektiver og refleksioner og mødet mellem mennesker - og samtidig følger det en stram logik og struktur og demonstrerer således, at det strukturelle og det kreative på ingen måde behøver at stå i modsætning til hinanden. Derudover kan værket, ligesom bronzeskulpturen af A-kassen ved vores indgangsparti, ses og opleves af alle, og det har været vigtigt for os at finde en placering til netop dette værk, som gør kunsten i vores videnhus tilgængelig.


OM PwC

PwC er en af verdens største revisions- og konsulentvirksomheder med kompetencer indenfor revision, skat og rådgivning og blev etableret i 1998. Det danske hovedkontor er beliggende på Strandvejen i Hellerup.

Besøg PwC